2 Ağustos 2012 Perşembe

Nijerya'da Müslümanlar böyle katledildi



NİJERYA'DA MÜSLÜMANLAR BÖYLE KATLEDİLDİ



Müslümanlarla Hristiyanlar arasında gerginliğin sürdüğü Nijerya'da, silahsız Müslümanlar sokak ortasında yan yana diziliyor.


Ardından yere yatırılıyor ve keleşle tek tek öldürülüyorlar. Geçtiğimiz haftalarda El Cezire televizyonunun, güvenlik güçlerini sokak ortasında silahsız Müslümanları infaz ederken gösteren bir video yayınlamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 17 görevli gözaltına alındı. İzleyenlerin kanını donduran görüntülerde, ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı kuzey bölgesinde polis ve askerlerden oluşan bir özel birim görevlileri, Nijerya genelinde şeriat kanunlarının hakim olmasını isteyen Boko Haram adlı bir grubun üyeleri oldukları bildirilen Nijeryalıları tek tek öldürüyor.


Görüntülerde Nijeryalı polis ve askerler, düzenledikleri baskınlarda yakaladıkları gençleri ve engelli insanları işlek bir caddede yüz üstü yere yatırıp kalaşnikoflarla vuruyor. Uluslararası kamuoyunu şoke eden olayın, geçtiğimiz yılın Temmuz ve Ağustos aylarında Nijerya'nın kuzeyinde Boko Haram grubuyla polis arasında çıkan çatışmaların ardından yaşandığı öne sürülüyor. Borno, Yobe, Kano ve Bauchi eyaletlerindeki çatışmalarda yaklaşık bin kişi hayatını yitirmişti. Olaylar Nijerya'da Batı tarzı eğitimin yasaklanmasını isteyen Boko Haram üyelerinin bir polis karakoluna saldırmasının ardından alevlenmişti. Haber metninin orjinal linki:




http://www.internethaber.com/muslumanlar-boyle-katledildi-234352h.htm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder