5 Şubat 2012 Pazar

KERKÜK'TE KATLİAM



KERKÜK'TE KATLİAM



YÜZLERCE MERMİ SIKTILAR


ABD’nin koruduğu çapulcubaşı Mesut Barzani, Türkmen katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Kerkük’e bağlı Yengice köyündeki Irak Türkmen Cephesi’ne ağır silahlarla saldıran çapulcular, bölge temsilcisi ve oğluyla birlikte 7 kişiyi kurşuna dizdi.



BİR AYDA 264 ŞEHİT VERİLDİ



Son bir ayda düzenlenen saldırılarda 264 Türkmen’in can verdiğini vurgulayan Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, “Bölgedeki tüm Türkmenler ve ITC temsilcileri, peşmerge kuvvetlerinin hedefi haline gelmiş durumda” dedi.



SİLAHLI MİLİS GÜCÜ ŞART



Irak Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu ise, referandum öncesinde Kürtlerin bölgedeki gücü ele geçirmeye çalıştığına dikkati çekerek, “Silahlı milis gücü kurmamız şart” diye konuştu.


Türkmen Cephesi’ne kanlı saldırı


Kerkük’ün Yengice köyünde ITC bürosuna ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 Türkmen hayatını kaybetti.



Referandum yaklaştıkça Türkmenler’e yönelik saldırılar da artarak sürüyor. Kerkük’e bağlı Yengice köyünde bulunan Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) bürosuna kanlı saldırı düzenlendi. Ağır silahlarla düzenlenen saldırıda, aralarında Türkmen Cephesi üyelerinin de bulunduğu 7 Türkmen hayatını kaybetti. Saldırıda Irak Türkmen Cephesi Partisi’nin bölge temsilcisi ile oğlunun da kurşunlara hedef olarak hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıkları, saldırganların siyah bir otomobilden yaylım ateşi açarak olay yerinden kaçtıklarını belirtti. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, “Bu olayın kasıtlı olarak yapıldığını biliyoruz. Son dönemde ITC Başkanı başta olmak üzere bölgedeki tüm ITC temsilcileri peşmerge kuvvetlerinin hedefi haline gelmiş durumda. Meçhul bir arabadan ateş açılması sonucunda hayatını kaybeden insanlarımız var” dedi, Muratlı, bölgeye 12 bin silahlı peşmergenin yerleştirildiğini belirtti. Irak Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu ise, peşmergelerin Türkmenler üzerinde baskısının her geçen gün artmasının en önemli nedeninin Kerkük’te yapılmak istenen referandumda Kürtlerin bölgede gücü ele geçirmek istemesi olduğunu kaydetti.



Milis gücü gerekli



Bu nedenle Türkmen köylerine yönelik saldırıların artmasından çekindiklerini belirten Kasapoğlu, “Silahlı milis gücü kurmamız şart. Peşmerge masum insanlarımızı kadın, çocuk demeden öldürüyor. Eğer Kerkük’te Kürtler referandum yaptırır ve kazanırlarsa, aynı şeyi Diyarbakır’da da yapmak isteyeceklerdir. Türkmenlerin oradaki mücadelesinin bir diğer anlamı ise Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüdür” dedi.


Kerkük’te soykırım



Türkmenlere yönelik saldırılarda bir ay içinde son ölümlerle birlikte 264 Türkmen hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta Kerkük merkezinde düzenlenen bombalı saldırıda 7 Türkmen hayatını kaybetmişti. En ağır saldırı, 7 Temmuz’da Kerkük’e bağlı Tuz Hurmatu’da meydana geldi. Burada düzenlenen intihar saldırısında 154 Türkmen hayatının kaybetmiş, 185 Türkmen de yaralanmıştı. 18 Temmuz’da da kentteki saldırılarda 85 Türkmen ölmüş, 185 Türkmen yaralanmıştı. 1 ay içinde düzenlenen diğer saldırılarda da 11 Türkmen hayatını kaybederken, 42 Türkmen de yaralandı.


Yenicaggazetesi.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder